Az Idol MV elemzése (kicsit más szemszögből)


Mint tudjuk, az Idol nagy port kavart a Youtube-on nézettség- és kinézetügyileg is. De miről is szól pontosan? Hordoz valamilyen mélyebb jelentést ez a színes MV, vagy csak egy összedobott kreálmány?

Azt már mindenki jól tudja, hogy a zene tele van tradicionális elemekkel, mint például a Janggu dob hangjával, a ruházatukkal (Hanbok) és a többi… Ezek a tények már nem újak senki számára. Inkább nézzünk bele az MV-be kicsit mélyebben.

Mielőtt tovább olvasnátok, szeretném leszögezni már az elején, hogy ez csak egy általam átgondolt verzió/elemzés. Mindenkinek másképp jön le a dal, de szerettem volna megosztani veletek az én nézetemet is.


1. RM filteres megjelenése

„Tudom, hogy mi vagyok; Tudom, hogy mit akarok; Soha nem fogok változni.”

Még tavaly történt, hogy valaki beszólt RM-nek a Vlive adása közben a chaten, hogy ne használjon filtereket, mert nem áll jól neki. Erre Namjoon kikapcsolta a filtereket és mondta, hogy rendben van, akkor nem használja őket. Az Idol MV-ben viszont ismét előkapta őket, ezzel kimondva, amit talán már az élő adása közben is ki kellett volna: Ő ilyen. Ezekkel együtt szeretjük. Soha nem fog megváltozni és nem is kell.

2. Jimin vokálja
„Nem állíthatsz meg abban, hogy szeressem magamat”


A legszebb mondat, ami elhangozhat Jimin szájából! Jiminnek mindig problémái voltak önmagával szemben, amiről nyilatkozott is. Ám ezen túl olyanok is voltak, akik kritizálták a hangját, mikor magasabban énekelt, mégis a magas részeket ő énekelte ebben a dalban is, méghozzá kiemelve, hogy szereti önmagát.

3. V szemüvegei

Vannak olyan rajongók, akik képtelenek megtartani maguknak, amit gondolnak. Így történt ez V esetében is, amikor elkezdtek olyanokat irkálni neki a képei alá, hogy nem áll jól neki a szemüveg. Tae erre egy egészen frappáns dolgot talált ki: akkor is hordja őket!

4. J-Hope személyisége
„Néha egy szuperhőssé válok”


Aki már régebb óta ismeri a tagokat, az tudhatja, hogy Hoseok egy igazi energiabomba és a csapat napsugara. Nos néhányan ezt is félreértelmezték és úgy állították be, mintha egy komolytalan, felelőtlen gyerek lenne. Hope ennek ellenére Tapsi Hapsi felsőben jelent meg.

„Néhányan beképzeltnek és pimasznak hívnak, de valójában csak magabiztos vagyok. Nemtörődöm, higgadt és elmélkedő vagyok. Menőnek tűnök, de én is tudok ideges lenni. Egy nagyon is „tájékozott” karakter vagyok. (...) Néha nem cselekszem, hanem inkább reagálok. - Bob Clampett, a Bolondos dallamok rendezője és animátora.”

5. Suga féle önirónia
„Szeretem magamat”

Ismerjük már Sugát... Imád mindenre reflektálni, ami őt, vagy a csapatot érinti. Mint mikor azt mondták, Amerikában, hogy szájszinkronos az egész fellépésük és ő a Mic Drop számukkal bemutatta, hogy nem így van. Hasonló eset történt most is. Yoonginak nagyon fehér bőre van, amit többen szóvá is tettek. Természetesen nem hagyhatta szó nélkül a mi rapperünk sem: egy Hófehérkés felsőbe bújt! Azt azért emeljük ki, hogy egy Gucci felsőről beszélünk, ami 5200 dollár, azaz kb 1,463,904 forint.

6. Jungkook törődése
„Szeretem a rajongóimat”

Voltak, akik azzal vádolták Jungkookot, hogy nem is szereti igazán a rajongóit, mert nem posztol annyit SNS-re (Koreában jelenleg a legelterjedtebb alkalmazás) és Twitter-re. Kook erre teljesen egyértelmű választ adott: Szeretem a rajongóimat!

7. Magánszféra
„Fuss, ember”

Ez a jelenet olyan ismerős... De honnan is? Á, igen! A repülőterekről, ahol egyesek képtelenek fékezni magukat és a tagok arcába nyomják a telefonjukat és/vagy magukat. Úgy bánnak velünk, mint az állatokkal, nem tisztelve a személyes terüket.

8. Jin önbizalma
„Szeretem ma-ma-magamat”

A 2 kezemen sem tudnám megszámolni, hogy hányszor hallottam már azt, hogy Jin milyen arrogáns, amikor magáról beszél. Ne tévesszük össze az arroganciát az önbizalommal! Kim Seokjin = Worldwide Handsome.

9. Jimin és V kapcsolata
„Miről beszélsz?”

Az egyik fellépésük után Jimin elfelejtette V nevét ráírni egy táblára, ami után sok gyűlölködő kommentet kapott, annak ellenére is, hogy elnézést kért kétszer is. Többen kétségbe is vonták a V-vel való barátságát. Erre csak annyit tudok mondani, amit Tae is: Ti meg miről beszéltek?

Mindenesetre a sárkányos rajzocska alatt most egyedül Jimin neve szerepel.

10. A BTS „elnyugatiasodik”

Rengeteg ilyen kommentet olvasni. Lehet talán te magad is így gondolod. Ezért is táncolnak Hanbok-ban, ami egy népi viselet. Ezzel akarják kifejezni, hogy nem fognak „elnyugatiasodni”, hanem ragaszkodnak a gyökereikhez, hagyományaikhoz.


Összességében tehát a BTS ismét megmutatta, hogy szeretik magukat és minket is, de fogadjuk el mi is őket olyannak, amilyenek!






Írta: ShiroO

Megjegyzések

  1. Azta! Eszméletlenül jól összeszedted! Sokat olvastam már, de ez a legrészletesebb, valami t ugye néhány ilyen a többibe us benne van, de tényleg! Le a kalappal előtted/előttetek.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések