Ismerd meg jobban a BTS-t: Suga

Miután a globális népszerűségük odáig vezette a BTS-t, hogy az első K-pop csapat lettek a 2017-es díjátadón, akik BBMA-t nyertek, egy eredményhez, amit egy koreai sem ért el, leszámítva Psy-t, minden szem a hetesre szegeződik. A divatdiktáló szemléletmódjukkal a K-popban és a karizmatikus, de szimpatikus személyiségükkel a fiúbanda a leginkább feltűnő ázsiai előadó Amerikában.

Míg a mindig hűséges ARMY-jaik tudnak mindent, amit érdemes tudni a BTS-ről, sok dolog van ezzel a koreai előadóval kapcsolatban, ami az újoncoknak talán nem ismerős, de itt van a Billboard alap útmutatója a BTS tagokhoz.

Az intenzív tekintetű Min Yoongi 1993. március 9-én született és underground rapperként folytatott karriert, mielőtt bekerült a K-Pop játékba. Amikor a BTS 2013-ban kiadta az első albumát, Min a csapat három rapperének egyikeként debütált, Suga művésznéven. Nézzünk 5 tényt Sugáról!

1. Mindent tud: dalt írni, producerkedni, rappelni, akármit!
Extrémen sokoldalú, Suga keze a BTS sok munkájában benne van, és nemrégiben elkezdett más koreai előadókkal dolgozni. Ő készítette a modern R&B énekes Suran „Wine”-ját és az „If I Get Drank Today”-t, ami kiütött néhányat Korea legnépszerűbb előadói közül és első helyen állt a helyi zenei toplistákon.

2. Agust D-ként is ismert
Keveréke a művésznevének és „Daegu város” kezdőbetűinek, ami Suga szülővárosa, Korea délnyugati részén. Suga ezt a művésznevet használta, mikor a múltban producerkedett és a szólólemezéhez is, a tavalyi, erősen kritizáló mixtapéhez is, aminek ugyanez a neve.


3. Nagyon szeret aludni
A csapatban Suga egyértelműen a BTS ügyeletes lazája, aki nagyon nyíltan beszél az alvásszeretetéről. A BTS tavalyi, harmadik évfordulójának ünneplésekor a Facebookra felkerült profilján (BTS Festa profilokról van szó) Suga azt írta, hogy a különleges képessége a fekvés és a BTS-ben ő a legrosszabb a mozgolódásban.

4. Nem fél az élet bonyodalmairól beszélni
Amikor tavaly kiadta az Agust D mixtapet, fájdalmasan nyilvánvalóvá vált, hogy Suga bájos modora és édes mosolya belső zűrzavart rejt, amivel a zenész szembe kellett nézzen, miközben karriert folytatott K-pop rapperként. Nyíltan beszélve a hírnév terhéről és az identitásával való küzdelemről a „The Last”-ban Suga cinikusan, agresszívan nyílt meg arról, hogy pszichológiai kezelést vett igénybe.


5. Zongorázik
Akik hosszú ideje ARMY-k tudják, hogy bár most rapper, Suga „Első Szerelme” a zongora volt és a csapat Wings albumán lévő szólódala egy rap szerenád a hangszerhez, amivel felnőtt. A Wings turnén előadta ezt a dalt és ő maga játszott a zongorán.






Forrás: billboard
Fordította: Nagisa-chan

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések