Ismerd meg jobban a BTS-t: RM

Miután a globális népszerűségük odáig vezette a BTS-t, hogy az első K-pop csapat lettek a 2017-es díjátadón, akik BBMA-t nyertek, egy eredményhez, amit egy koreai sem ért el, leszámítva Psy-t, minden szem a hetesre szegeződik. A divatdiktáló szemléletmódjukkal a K-popban és a karizmatikus, de szimpatikus személyiségükkel a fiúbanda a leginkább feltűnő ázsiai előadó Amerikában.

Míg a mindig hűséges ARMY-jaik tudnak mindent, amit érdemes tudni a BTS-ről, sok dolog van ezzel a koreai előadóval kapcsolatban, ami az újoncoknak talán nem ismerős, de itt van a Billboard alap útmutatója a BTS tagokhoz.

A BTS frontembere, Kim Namjoon 1994. szeptember 12-én született és underground rapperként nyűgözött le képességeivel, mielőtt a BTS-t létrehozták volna. A csapat 2013-ban kiadott, első kiadott lemeze óta, Rap Monster hatalmas magasságokba vezette a csapatot.  Nézzünk öt tényt Rap Monsterről!

1. A csapat vezetője
A K-pop bandáknak általában van egy tagja, akinek a felelőssége, hogy a dolgok biztosan el legyenek végezve és úgy menjenek, ahogy kellene. Rap Monster egyértelműen méltó a „leader” címre. Ő volt az első tagja a csapatnak, amiből később a BTS lett és erős alapot szolgáltatott a csapatnak.

2. Úgy rappel, mint egy szörnyeteg
A név mindent elárul, nem igaz? A BTS rappereinek egyike, Rap Monster is ír dalokat és ismert arról, hogy egy kreatív értelmet ad sok zenéjükhöz, de a művészneve ellenére Rap Monster nem csak rappel, nemrégiben énekelt az egyik dalban, amit a nemrég tartott negyedik évfordulójukon adtak ki a csapattagok.

3. Ismert a kollaborációkról
Dolgozott Korea néhány legnépszerűbb hiphop és indie előadójával, mint például MFBTY, Primary, Don Mills és Gaeko. Idén egy csapatba állt Wale-el a politizáló „Change”-re.
4. A „Jóbarátok” nézésével tanult angolul
Rap Monster adja a BTS legtöbb angol nyelvű interjúját, mert ő az egyetlen, aki folyékonyan beszéli a nyelvet. Önmagát tanította és azt mondta a Jóbarátok nézésével tanult. Azt nyilatkozta a Yahoo-nak, hogy Chandler a kedvenc szereplője és rajongója Rachel és Ross szerelmének. Ha egyáltalán sokkoló, hogy egy sitcom-on keresztül tanult meg angolul, csak vedd figyelembe, hogy Rap Monster ismert Koreában arról, hogy átlagfölötti IQ-val rendelkezik.

5. A BTS előtt underground rapper volt
A BTS előtt RM eredetileg Runch Randa-ként volt ismert a koreai underground szcénában és a Daenamhyup csapatnak is tagja volt. Rap Monster mindig is kitartott egy kicsit amellett az anti-mainstream attitűd mellett, főként a kifejező 2015-ös mixtapével.




Forrás: billboard
Fordította: Nagisa-chan

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések